Accepteren

Als u in aanmerking komt voor een woning, krijgt u van ons een e-mail. Daarin vragen wij u binnen zes werkdagen uw inkomensverklaring bij ons in te leveren. U vraagt de verklaring gratis aan bij de Belastingdienst tel (0800) 0543. U kunt deze ook downloaden in Mijn Belastingdienst.

 

Elk jaar stelt de Belastingdienst uw nieuwe inkomensverklaring op. Wij accepteren alleen de meest recent beschikbare inkomensverklaring.

 

Bent u van plan binnenkort op een woning te reageren, zorg dan dat u de inkomensverklaring in huis heeft. Dan weet u zeker dat u het op tijd bij ons in kunt leveren. Bovendien heeft u dan zelf een actueel overzicht van uw inkomen. Indien nodig kunt u uw inschrijfgegevens er mee aanpassen. Uw inkomen is immers van invloed op het wel of niet kunnen reageren op bepaalde woningen.

 

Op de inkomensverklaring staat uw inkomen vermeld. Om tot een actueel inkomen te komen, passen we de ophogingsfactor toe die we van het Rijk doorkrijgen. Uw inkomen komt daarmee iets hoger uit dan het bedrag dat op de inkomensverklaring staat. Met dat uiteindelijke inkomen, stellen we vast of u in aanmerking komt voor een bepaalde huurwoning.Tip: zorg dat uw gegevens altijd actueel zijn.